2021

Dančí stopou – procházka pro rodiny s dětmi

25. 8. 2021 | Autor: Kaňák Jan, Ing.

Na konec léta a příjemné podzimní dny, lákající k procházkám, připravilo Arboretum Sofronka pro děti a jejich rodiče zábavnou i poučnou hru, tentokrát mimo areál arboreta, ve volné přírodě. Dostala název podle zvěře, která se v arboretu chová, tedy „Dančí stopou“. Dančí stopy, rozvěšené po stromech také ukazují trasu procházky.

Start a cíl je u vstupu do arboreta a nenáročná trasa vhodná i pro kočárky je dlouhá asi 3 km. Povede vás od arboreta kolem Seneckého rybníka, u lesní školky „Medvíďata“ uhýbá do mírného kopce a pak se zase stáčí přes rezervaci „Doubí“ zpátky k arboretu.

Na deseti stanovištích čekají účastníky různé úkoly, většinou z oblasti přírody, ale i testy šikovnosti a obratnosti. Pro co nejjednodušší absolvování stezky Dančí stopou je připravena mapa, a to jak ve formě QR kódu, který vás zavede přímo na Mapy.cz s označenými stanovišti na mapě stezky, tak také na Facebookové stránce Arboretum Sofronka. Tam se můžete dostat buď klasickým způsobem přes Facebook, nebo také přes QR kód. Oba QR kódy se nachází na každém stanovišti, takže žádný z nich nepropásnete. Mimo QR kódů zde také najdete i zmenšenou orientační mapku stezky a celou její trasou vás také povedou dančí stopy nacházející se na stromech.

Jediné, co pro absolvování stezky Dančí stopou budete potřebovat, je jakýkoli předmět (mobil, blok,…), do kterého si budete moci zaznamenávat své odpovědi na jednotlivé otázky. Ty si můžete následně v cíli zkontrolovat. Po absolvování stezky si můžete vytisknout účastnický diplom, který též najdete na naší Facebookové stránce. Diplomy jsou dva a můžete si zvolit ten, který se vám líbí více, nebo si klidně vyplnit oba!

Přejeme všem příjemné zážitky a budeme rádi za zpětnou vazbu.


       

       
 

                             

   QR kód FB                                                   QR kód Mapy                                        dančí stopa

Město Plzeň