2017

CERVIA 2017 Cervia citta giardino (Cervia město zahrada) Pilsen rivers - plzeňské řeky

30. 5. 2017 | Autor: Tolarová Irena, Ing.

Na začátku měsíce června, kdy začíná v italském městečku Cervia turistická sezóna, se díky každoročnímu festivalu „Cervia citta giardino“ celé město promění v kvetoucí zahradu. Zahradníci z mnoha italských a evropských měst dostanou k dispozici plochu městské zeleně, kde vytvoří zajímavé zahradní úpravy. Město Plzeň se na tomto festivalu poprvé prezentovalo v roce 2000, kdy byly tématem expozice plzeňské řeky a plzeňská tradice pivovarnictví.

Po sedmnácti letech se v plzeňské expozici obě témata do Cervie opět vracejí a propojují se do jedné formy. Zahradnické expozici na parkovém náměstí Piazzale Napoli dominuje 21m dlouhá lavice, která se jako řeka proplétá mezi borovicemi a květinami. Lavice nabízí možnost posezení i poležení a díky informačnímu banneru s velkoformátovými fotografiemi přináší návštěvníkům též informace o našem městě.

Realizaci květinové úpravy v Cervii zajistili pracovníci Správy veřejného statku města Plzně v týdnu od 15. do 19 května 2017. Plocha se nachází na parkovém náměstí Piazzale Napoli, jež je součástí jedné z hlavních městských promenád. V sousedství plzeňské expozice najdete expozici druhého účastníka festivalu z ČR Botanické zahrady hlavního města Prahy. Všechny zahradnické expozice jsou v Cervii k vidění do konce turistické sezóny do října 2017.

Poslední květnový víkend je v Cervii tradičně ve znamení zahájení turistické sezóny. Celé městečko ožije koncerty, výstavami, trhy s regionálními výpěstky a výrobky. Součástí oslav je i ocenění a poděkování účastníkům festivalu „Cervia citta giardino“.

       

       

Město Plzeň