2015

Rozšíření placeného parkování v zóně Petrohrad

11. 6. 2015 | Autor: Mrázová Michaela

Od 1. července letošního roku dojde k rozšíření stávající zóny placeného parkování Petrohrad o tyto ulice: Koterovská v úseku Železniční – Sladkovského, Rejskova, Rubešova v úseku ulic Mikulášské náměstí – Koterovská, Jablonského a Houškova - obě v úseku ulic Mikulášské náměstí – Sladkovského.

Zpoplatněním těchto ulic tak dojde k ucelení oblasti placeného parkování na Petrohradě, která je vymezena ulicemi Koterovská, Sladkovského, Mikulášská. Do stávající zóny placeného parkování je zahrnuto i parkoviště pod mostem Milénia u Mikulášské ulice a ulice U Ježíška, která je vyhrazena pro držitele parkovacích karet.

U nově zpoplatněných stání se jedná o parkování smíšené, tak jako již ve stávajících ulicích (vyjma ulice U Ježíška, která je vyhrazena pro držitele parkovacích karet), kde parkují držitelé platných parkovacích karet i řidiči s parkovacím lístkem. Parkovací lístky je možné zakoupit u parkovacího automatu. Typově se jedná o automaty totožné s těmi, které se v zóně Petrohrad již nacházejí.

Občané s trvalým pobytem nebo vlastnickým právem k nemovitosti v této parkovací zóně mají nárok zakoupit pro své vozidlo rezidenční parkovací kartu. Žadatel tedy musí být vlastníkem nebo provozovatelem vozidla (podle technického průkazu). Žádosti přijímá a parkovací karty vydává klientské oddělení společnosti Parking Plzeň, s.r.o., které najdete v parkovacím domě Rychtářka v Truhlářské ulici v Plzni.

Na parkovací kartu mají rovněž nárok podnikající osoby, které jsou podle technického průkazu provozovateli vozidla a které v parkovací zóně mají sídlo nebo sídlo provozovny, což se dokládá výpisem z příslušného rejstříku. Žádosti přijímá a parkovací karty pro podnikatele vydává též klientské oddělení na výše uvedené adrese.

Roční parkovací karta rezidenční pro občany stojí 700,- Kč. Podnikatelé za roční kartu dají 7000,- Kč. Více informací o parkovacích kartách najdete na webu www.parkingplzen.cz.
Cena za placené parkování v zóně Petrohrad je stanovena ve výši 10 Kč/hod v pracovní dny od 7 do 19 hodin, existuje možnost využít zvýhodněnou sazbu 60 Kč/den. Parkovné se hradí v parkovacích automatech.

Město Plzeň