2015

Pomozte nám vybrat nejkrásnější letničkovou směs

9. 9. 2015 | Autor: Nižaradzeová Lucie, Ing.

V průběhu letošního léta rozkvetly na mnoha místech po Plzni letničkové směsi. Velmi nadějně nastartované kvetení začátkem července, kdy se na plochách začaly barevně uplatňovat první květy, ovšem postihl výrazný a dlouhodobý přísušek. V průběhu července a srpna navzdory zálivce připomínaly záhony spíše úhor, ve kterém postupně přestala kvést a zaschla většina druhů.

S přibývajícími dešťovými srážkami na konci léta se záhony překvapivě „zmátořily“ a letničky znovu obrazily. Příroda nám opět ukázala, jakou má sílu, a letničkové směsi nás v těchto dnech opět těší svojí barevností.

Všechny pokusné letničkové směsi jsou k vidění na jednom místě vedle Domu pohádek v ul. Nad ZOO nad Lochotínským parkem a rovněž jsou roztroušeny na celkem 12 lokalitách po Plzni.

Pokusná směs „č. 1“
– nízká, oranžovo-růžová
Pokusná směs „č. 2“ – středně vysoká, modro-bílá
Pokusná směs „č. 3“ – středně vysoká, lososová
Pokusná směs „č. 4“ – středně vysoká, růžovo-fialová
Pokusná směs „č. 5“ – středně vysoká, červeno-modro-bílá

Přijďte se na kvetoucí záhony k Domu pohádek podívat a pomozte nám vybrat nejkrásnější směs, která ponese jméno „Plzeň 2015“. Rovněž můžete navrhnout názvy i pro ostatní směsi.

Své nápady a návrhy nám zasílejte nejpozději do 20. září 2015 na emailovou adresu: andrejsova@plzen.eu. 50 prvních nápadů odměníme drobnou pozorností.
Výsledky budou vyhodnoceny a zveřejněny na konci září 2015.

    

Město Plzeň