2009

Cyklotrasy na mapovém portálu Magistrátu města Plzně

28. 2. 2008 | Autor: Dyntarová Pavla, Ing.

Na internetových stránkách Magistrátu města Plzně jsou na mapovém portálu zakresleny cyklistické trasy v Plzni a blízkém okolí: http://mapy.plzen.eu/

Cyklotrasy jsou společně s informacemi pro pěší turisty zahrnuty pod odkaz "Turistika". Pro cyklisty jsou určené vrstvy:

  • cyklotrasy KČT
  • doporučené cyklotrasy
  • Greenways
  • výlet - Křížový vrch
  • výlet - zámek Kozel

cyklotrasa č.3 na Doubravce pod Pecihrádkem

Cyklotrasy KČT jsou číslované a značené směrovým značením (např. trasa č.3 vedoucí z Regensburgu do Prahy, trasa č.35 z Plzně do Manětína, trasa č.31 z Plzně do Nepomuku, trasa č.37 z Plzně do Stříbra a dále do Železné atd.)

Doporučené cyklotrasy propojují jednotlivé městské části, vedou k zajímavým místům Plzně a nejbližšího okolí, ke sportovištím a rekreačním oblastem. V mapě jsou zakreslena také napojení na trasy v okolí města (například do Kozolup, Štěnovic, Tymákova nebo Kyšic). Cyklistické trasy ale nejsou vyznačeny žádnými značkami, jsou jen na mapě - ne "v terénu".

Ve vrstvě "Greenways" jsou existující i plánované trasy především rekreačního charakteru, které vedou převážně v údolích plzeňských řek a jsou určené pro chodce a cyklisty. Zatím jsou zakresleny trasy v údolích řek Mže, Radbuzy a Úhlavy, trasa podél Úslavy se připravuje.

Cyklotrasy se automaticky zobrazují v leteckém snímku, je ale také možné "podložit" cyklotrasy plánem Plzně se jmény ulic.

cyklotrasa č.37 v údolí Mže

Město Plzeň